Pinteresti väärtuseks hinnatakse juba 11 miljardit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pinteresti tegevjuht Ben Silbermann.
Pinteresti tegevjuht Ben Silbermann. Foto: SCANPIX

Visuaalseid järjehoidjaid pakkuva sotsiaalvõrgustiku Pinterest väärtuseks hinnatakse peale järjekordses rahastusvoorus 367 miljoni dollari kaasamist juba 11 miljardit dollarit, kirjutab Wall Street Journal.

Käimasoleva rahastusvooruga loodetakse mõne nädala jooksul kaasata lisaks veel kuni 211 miljonit dollarit.

Enne praegust vooru oli ettevõttesse paigutatud kokku 764 miljonit dollarit, seejuures olid oma raha panustanud mainekad riskikapitalifirmad ja -fondid nagu Bessemer Venture Partners, Andreessen Horowitz, Valiant Capital Partners ning Jaapani e-äri hiiglane Rakuten Inc.

Rahastusvooru tulemusena on sotsiaalvõrgustiku hinnatav väärtus võrreldes mulluse 5 miljardi dollariga pea kahekordistunud. Seejuures alustas 2010. aastal asutatud ettevõte reklaamimüügiga alles käesoleva aasta jaanuaris. Veebruaris teatas ettevõte, et lisab keskkonnale ka ostufunktsiooni.

Keskkonnasisese ostuvõimaluse ehitab erinevate tehnoloogiameedia väljaannete andmetel üles Stripe, mis on sarnase lahenduse loonud ka Twitterile ja Facebookile.

Juhul, kui kasutajad võtavad ilmselt veel aasta esimeses pooles tutvustatava ostufunktsiooni omaks ning pilootprojekti saadab edu, hakkab sotsiaalvõrgustik ilmselt jaemüüjate tehingute pealt võtma väikest, teatud protsendiga määratud tasu, lootes sellega oma käibenumbreid kasvatada.

Suure tõenäosusega laieneb müügivõimalus ainult jaemüügiga tegelevatele firmadele, kes suudavad tellimuste täitmise ja logistika eest ise vastutada ehk tavakasutajad veel Pinteresti enda toodete müügikanaliks muuta ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles