Kolm põhjust, miks suur osa inimesi ettevõtluses läbi kukuvad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm põhjust, miks suur osa inimesi ettevõtluses läbi kukuvad
Kolm põhjust, miks suur osa inimesi ettevõtluses läbi kukuvad Foto: PantherMedia

Ärimees, investor ja koolitaja Gary Vaynerchuk selgitas portaalile Entrepreneur.com, millised on kolm peamist põhjust, miks suur osa inimesi ettevõtjana läbi kukuvad.

Teesklemine

Nagu Vaynerchuk ütleb: "nii paljud inimesed soovivad olla eksperdid aladel, mida nad ei tunne - nad ei ole seda ala õppinud ega oma ka isiklikke kogemusi."

Üks hullemaid asju, mida ettevõtja saab teha, on alustada oma äriga sektoris, mida ta absoluutselt ei tunne. Iga ettevõtja peaks endale selgeks tegema, millised on ta tugevused ning seejärel tuleks just neile ka keskenduda.

Tööeetika

"Liiga paljud inimesed ei panusta piisavalt oma aega ja jõudu, kuid ootavad tulemusi, milleni jõutakse vaid 10 aastat järjest 18-tunniseid tööpäevi tehes," on Vaynerchuk kriitikaga halastamatu. "Oma eesmärkideni ei jõuta, kui selleks vaeva ei nähta."

Pilgu "hokilitril" hoidmine

"Ettevõtja peab tulevikuarengutel pidevalt agressiivselt silma peal hoidma."'

Samuti on Vaynerchuki sõnul oluline mõista, et sellel, kus sa praegu oma ettevõtjakarjääril asetsed, ei pruugi olla midagi tegu sellega, kus sa võid olla viie, kümne või viieteistkümne aasta pärast. Pikaajalise perspektiivi olemasolu aitab sul üle saada raskustest ja tragöödiatest, mida sa ettevõtjana varem või hiljem nii või naa koged.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles