Euroopa digitaalvolinik tutvus Eesti IT-arengutega

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaarti kasutamine.
ID-kaarti kasutamine. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Täna kohtus majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts Euroopa Komisjoni asepresidendi ja digitaalarengu voliniku Neelie Kroes’iga, et arutada, kuidas parandada Euroopa virtuaalse majandusruumi toimimist ja kasutada paremini infotehnoloogia võimalusi Euroopa ühtse siseturu arendamiseks.


Juhan Parts andis asepresidendile ülevaate Eesti viimastest arengutest telekommunikatsiooni ja IT sektoris: kavandatavad küberkaitse õppused, üleminek digitelevisioonile, 4-G võrgu seadmete tootmine Eestis ning ülikiire internetiühenduse viimine maapiirkondadesse läbi äsja käima lükatud EstWin projekti.

Neelie Kroes tõi esile Eesti ID-kaardi rakendamise kogemuse ning rõhutas, et ootab Eesti initsiatiivi ja abi taolise süsteemi ellu viimisel ka teistes EL-i riikides, sest see aitaks oluliselt lihtsustada ühtse siseturu toimimist.

Digitaalarengu volinik juhtis tähelepanu ka sellele, et antud hetkel on üheks suurimaks probleemiks Euroopa Liidu sisese ühtse ning läbipaistva autorikaitsesüsteemi puudumine, mis pärsib üleeuroopaliste interneti sisuteenuste arengut ning soodustab piraatluse levikut.

Kroes pidas oluliseks uuenduslikku lähenemist autorikaitsesse nii iga EL-liikmesriigi siseselt kui ka regioonis tervikuna. Ta avaldas lootust, et autorikaitset puudutav tegevusraamistik saab paika lähikuudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles