Nädalavahetusel toimunud kartuliakadeemias tutvustasid Eesti tippkokad võimalusi valmistada kartulist maitsvaid suppe, salateid, vormiroogasid, püreesid ja küpsetisi. Santa Maria menüüinseneri tiitlit kandev Angelica Udeküll jagas nippe, kuidas teha kartulist üks magus suutäis.
Magus suutäis kartulist: kartuli ja sarapuupähkli plaadikook
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tema loominguks oli kartuli-pähkli plaadikook. Kellele maitseb porgandikook, võiks seda kindlasti proovida, sest maitselt on need üsna sarnased. Kuigi kõige paremini tuleb kook Udekülli õpetuse järgi välja heast pudrukartulist nagu «Satina», võib julgelt kasutada ka teisi sorte.
Kartuli ja sarapuupähkli plaadikook
neljale
- 125 g võid
- 2,5 dl damerara suhkrut
- 5 muna
- 2,5 dl kartuliputru
- 150 g kaerajahu
- 60 g purustatud sarapuupähkleid
- 0,5 dl sidrunimahla
- ½ tl jahvatatud kardemoni
Vahusta või suhkruga heledaks vahuks, lisa munakollased ja kartulipuder, kaerajahu, pähklid, kardemon ja sidrunimahl.
Vahusta munavalged tihedaks vahuks ja lisa ettevaatlikult segades taignale. Vala taigen küpsetusplaadile ja küpseta 175 kraadi juures 35 minutit.
Serveerimisel puista üle tuhksuhkruga.