Tema loominguks oli kartuli-pähkli plaadikook. Kellele maitseb porgandikook, võiks seda kindlasti proovida, sest maitselt on need üsna sarnased. Kuigi kõige paremini tuleb kook Udekülli õpetuse järgi välja heast pudrukartulist nagu «Satina», võib julgelt kasutada ka teisi sorte.
Kartuli ja sarapuupähkli plaadikook
- 125 g võid
- 2,5 dl damerara suhkrut
- 5 muna
- 2,5 dl kartuliputru
- 150 g kaerajahu
- 60 g purustatud sarapuupähkleid
- 0,5 dl sidrunimahla
- ½ tl jahvatatud kardemoni
Vahusta või suhkruga heledaks vahuks, lisa munakollased ja kartulipuder, kaerajahu, pähklid, kardemon ja sidrunimahl.
Vahusta munavalged tihedaks vahuks ja lisa ettevaatlikult segades taignale. Vala taigen küpsetusplaadile ja küpseta 175 kraadi juures 35 minutit.
Serveerimisel puista üle tuhksuhkruga.