Kaks fraasi, mis ei sobi kuidagi kokku ettevõtja mõttelaadiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm mõtteviisi, mis eristavad edukaid ettevõtjaid keskpärastest
Kolm mõtteviisi, mis eristavad edukaid ettevõtjaid keskpärastest Foto: PantherMedia

Selleks, et muuta oma mõttelaad optimistlikuks ning enesekindlusest pakatavaks, peaks iga ettevõtja enda sõnavarast igaveseks kustutama need kaks fraasi, kirjutab Entrepreneur.com.

«Kõigest/ainult»

«Ma olen kõigest väikeettevõtja», «mu firma on ainult start-up» - kas sellised eneseõigustused ja -pisendused tunduvad tuttavad? Kui jah, siis tuleks sellistest vigadest kiiremas korras õppust võtta.

Inimesed sildistavad sind selle abil, kuidas sa ise ennast sildistad. Kui sinu mõttelaadiks ongi «kõigest» millegi või kellegi olemine, lõikad sa sellega ära suure osa oma võimalikust potentsiaalist.

«Ma olin...»

Enda pisendamise ja minevikurollidesse kinnijäämise asemel tuleks keskenduda tulevikule ehk defineerida enda jaoks see, kes sa olla tahaksid ja selle poole iga päev pürgida. Iga kord, kui sa räägid enda saavutustest või rollidest minevikuvormis, nendega seotud identiteet kinnistub ning sa vaatad ainult tagasi, selle asemel, et hoopis edasi uute eesmärkide poole rühkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles