Eesti liikus Hiina turu avamisele sammukese lähemale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine põllumajandusminister Ivari Padar
Endine põllumajandusminister Ivari Padar Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Hiina veterinaarametnikud on läbi vaadanud Veterinaar- ja Toiduameti saadetud dokumendid, järgmise sammuna on oodata Eesti piimakäitlemisettevõtete inspekteerimist Hiina spetsialistide poolt. 

«Saime info, et Hiina on lõpetanud piimatoodete kohta täidetud küsimustiku läbivaatamise. Enne sertifikaatide kooskõlastamist Hiina poolt peab toimuma Eesti ettevõtete inspekteerimine,» ütles põllumajandusminister Ivari Padar pressiteates. «Loodame, et inspekteerimine leiab aset sel aastal.»

Põllumajandusministri sõnul on Hiinaga toimunud pikk läbirääkimiste protsess toiduohutusalastes küsimustes. «Järgmine samm ongi oodatav inspekteerimine. Kui selle edukalt läbime, saame edasi rääkida turu avanemisest, misjärel on kandev roll juba ettevõtjatel,» sõnas Padar.

Jaanuaris külastas Eestit Hiina Rahvavabariigi asepõllumajandusminister Niu Dun, kellega koos allkirjastati Eesti ja Hiina põllumajandusministeeriumide vaheline koostöölepe. Eesti toidutootjad soovivad Hiina turule viia eelkõige piima-, liha- ja kalatooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles