Eesti Vabaõhumuuseumis toimunud leiva- ja kartulipäeval kuulutati aasta parimaks mahetootjaks Arvo Veidenbergi Pajumäe talu.
Aasta mahetootjaks pärjati Pajumäe talu
Teisele kohale tuli Aivar ja Tiiu Siimu Elujõud OÜ ning kolmandale kohale Aili ja Tõnis Taalile kuuluv Taali Mesila OÜ. Kokku esitasid maheorganisatsioonid konkirsile 14 kandidaati.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder märkis konkurssi kommenteerides, et Eesti ühiskonnas on nõudlus puhta toidu järgi kasvanud ja ka mahetoodangu mahud on tõusmas.
«Rõõm on tõdeda, et mahetoodangu mahud on hakanud reaalselt kasvama, samas aga oleme veel kaugel sellisest olukorrast, mis meil olla võiks,» ütles minister, lisades, et selline olukord on töötlejatele ja kaubandusele tõsiseks väljakutseks.
Lisaks parematele tootjatele valiti ka aasta paremad mahetooted, toodete konkursi esikolmik oli: AS Saidafarmi Saida valge juust, Katrin Seppa-Silmere pähklimüsli tumedas šokolaadis, Orapera Ökotalu kohvijook Taluhommik.
Konkursid korraldas Põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Eesti Kulinaaria Instituudi ja Mahepõllumajanduse Koostöökoguga.