Euro ja dollari kurss liigub võrdsuse suunas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro mündid ja USA dollarid
Euro mündid ja USA dollarid Foto: AP / Scanpix

Euro on 12 aasta nõrgimal tasemel ning analüütikud usuvad, et dollar võib peagi eurost tugevamakski osutuda. 

Euro nõrgenes peale seda, kui keskpangad hakkasid esmaspäeval võlakirju ostma. Ootused on euro nõrgendanud 1,0692 dollarini, kusjuures alla 1,1 oli see viimati aastal 2003, vahendab CNBC.

Analüütikud küsivad, kui kaua kulub, enne kui kursid võrdsustuvad. Ja euro dollarist ehk nõrgemakski läheb.

«Läinud aasta mais, kui üks euro oli 1,4 dollarit, ei osanud pea keegi arvata, et kümme kuud hiljem on euro dollari suhtes langenud ligi 35 protsenti ning on 1,07 juures, võides langeda madalamakski,» ütles CMC Marketsi vanemanalüütik Michael Newson.

Euro võib dollariga võrdsustuda juba paari nädalaga, märkis Societe Generale valuutastrateeg Sebastien Galy. «Liikumise suurus näitab rahatrüki intensiivsust ning on pannud inimesed mõtlema, et neil on liiga palju vara eurodes,» ütles Galy.

Deutsche Banki analüütikud märkisid, et kapitali väljavool Euroopast võib olla suurem, kui Euroopa keskpank on hinnanud ning see paneb euro suurema surve alla. «Mida suurem kapitali väljavool, seda enam euro nõrgeneb. Me usume, et aasta lõpus on kurss 1, järgmisel aastal 90 senti ning 85 senti aastaks 2017,» ütlesid Deutsche panga strateegid George Saravelos ja Robin Winkler teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles