Neli nippi, kuidas uue töökoha otsimist saladuses hoida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööintervjuu.
Tööintervjuu. Foto: SCANPIX

Juhul, kui sa ei ole uut tööd otsides vana töökohaga veel lõplikult hüvasti jätnud, on tööotsingute saladuses hoidmine pigem mõistlik tegu. Koolitaja ja konsultant Louise Garver jagab sellega seonduvalt oma LinkedIni postituses viite kasulikku nippi.

Ära räägi kolleegidele oma tööotsingutest 

Juhul, kui su ülemus kahtlustab, et plaanid töökohta vahetada, on sinu töökaaslased esimesed inimesed, kelle poole ta info saamiseks pöördub ning nad ei pruugi soovida ülemusele otse näkku valetades sinu pärast oma töökohta ohtu seada.

Ära otsi uut töökohta tööl olles

Isegi, kui sul ei ole pidevalt kedagi üle õla vaatamas, on ülemustel alati võimalik saada ülevaade sinu tööarvuti internetiajaloost ning samuti võib tekkida muid ettenägematuid olukordi, kus sinu tööotsingud võivad välja tulla. See kõik aga võib lõppeda sinu vallandamisega juba enne seda, kui oled uue töökoha leidnud. Pigem on mõistlik olla eetiline ja vastutustundlik ning tegeleda uue töökoha otsingutega väljaspool tööaega.

Kontrolli oma veebikäitumist

See, mida sa internetis jagad, jääb sinna igavesti alles, samuti ei tea sa kunagi, kes sinu sotsiaalmeedia- või blogipostitusi loevad. Seetõttu tuleks ka isikliku konto puhul tööga seotud postitustest pigem hoiduda, samuti pole hea mõte tööotsinguportaalides oma staatuse "aktiivseks tööotsijaks" muutmine.

Tööintervjuud peavad toimuma väljaspool tööaega

Kui sa lähed olemasoleva töökoha tööajast tööintervjuule ning valetad ülemusele selleks, et see aeg enda tööpäevas vabaks saada, võib see välja tulles sulle praeguse töökoha maksma minna. Tavaliselt on tööandjad tööintervjuude ajalisel planeerimisel mõistlikud ja vastutulelikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles