ELi rahandusministrid kiitsid heaks Prantsusmaale lisaaja andmise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president François Hollande
Prantsusmaa president François Hollande Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu rahandusminsitrid kiitsid teisipäeval heaks ettepaneku anda Prantsusmaale kaks lisa-aastat eelarvepuudujäägi nõutud piiridesse viimiseks, ehkki Euroopa Keskpank (EKP) väljendas muret suurte riikide eeliskohtlemise üle.

Rahandusministrid kiitisid ametlikult heaks Euroopa Komisjoni hinnangu liikmesriikide eelarvetele, seal hulgas Prantsusmaa ajapikenduse, vahendab BNS.

«Prantsusmaal tuleb rohkem pingutada nii eelarve- kui struktuurireformidega... Me seame Prantsusmaale range tähtaja,» ütles Euroopa Komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis pärast ministrite kohtumist.

Komisjon andis veebruari lõpus teatavaks tehtud otsusega Prantsusmaale 2017. aastani aega langetada oma eelarvepuudujääk allapoole lubatud kolme protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP). Koos varasemate heakskiitudega on Prantsusmaa saanud juba kuus lisa-aastat eelarvenõuete täitmiseks.

Reformidest tuleb raporteerida iga kolme kuu tagant.

Euroopa Keskpangale valmistab muret, et ELi suurtele riikidele antakse eelarvereeglite rikkumine erinevalt väikestest üsna kergesti andeks, ütles EKP juhatuse liige Benoît Coeuré, kelle sõnul õõnestab selline suhtumine eelarvereegleid üldiselt.

Coeuré ütles Financial Timesis, et usaldus euroala vastu ei kasva, kui taas luuakse erandeid, mis on lubatud kaotada.

«Euroopa jaoks on väga tähtis vältida olukorda, kus suuremaid riike koheldakse heldemalt ja paindlikumalt kui väikseid riike,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles