Ollila jätkab Nokia nõukogu esimehena 2012. aasta kevadeni

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremale vaatavad Jorma Ollila ja Stephen Elop (vasakul).
Paremale vaatavad Jorma Ollila ja Stephen Elop (vasakul). Foto: SCANPIX

Soome mobiiltelefonidetootja Nokia direktorite nõukogu esimees Jorma Ollila jätkab oma töökohal 2012. aasta kevadeni.

Helsingin Sanomat Online’i andmetel lubas Ollila, et püsib ametipostil kuni 2012. aasta kevadel toimuva aktsionäride üldkoosolekuni. Pärast seda ta ilmselt nõukogu esimehena ei jätka.

Reedel pärast uudiseid tegevjuhi Olli-Pekka Kallasvuo väljavahetamisest kanadalase Stephen Elopi vastu tekkis segadus, kuna mõned meediaväljaandeid said aru, et ka Ollila lahkub Nokiast õige varsti.

Nokias on tavaks, et direktorite nõukogu esimehe tööleping on ühe aasta pikkune. Jorma Ollila sai nõukogu lihtliikmeks aastal 1995 ja nimetati selle esimeheks 1999. aastal.

1985. aastast Nokias töötav Ollila sai Nokia tegevjuhiks 1992. aastal ja samas loobuti kahe juhi ehk siis peadirektori ning tegevjuhi süsteemist. Kuni 2006. aastani töötas ta peadirektori ja tegevjuhina.

Nokia traditsioonide järgi kuulub tegevjuht ka nõukogusse. Seetõttu on ilmne, et ametisse määramise komisjon teeb järgmise kevade aktsionäride üldkoosolekul ettepaneku valida uus tegevjuht Stephen Elop direktorite nõukogusse.

Juuni börsiandmete järgi kuulus 14 protsenti Nokia aktsiatest soomlastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles