Neli reeglit õige inimese palkamiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selleks, et tööjõuturult ettevõttele vajalikud talendid üles leida, tuleks lähtuda neljast põhireeglist, kirjutab Entrepreneur.com.

Tea täpselt, mida ja keda otsid

See, millist töötajat sul vaja on, peab olema selge juba enne palkamisprotsessi algust. Selleks, et vältida vale inimese palkamisega seotud aja, raha ning muude ressursside kadu, tuleks see, millist inimest töökohale otsid, väga täpselt läbi mõelda ja kirja panna juba töökuulutuses. Kindlasti tuleks vältida vanade töökirjelduste taaskasutamist, sest aja jooksul on tööroll ja sellega seotud nõudmised suure tõenäosusega muutunud.

Palkamisprotsess peaks olema kaasatud võimalikult vähe inimesi

Kui tulevane töötaja peab läbima erinevate inimestega mitu intervjuuvooru, võib see temas tekitada segadust ja vähendada edasise kandideerimise motivatsiooni. Mitmeliikmelise värbamiskomisjoni asemel peaks palkamisprotsessi olema kaasatud 1-3 asjasse puutuvat inimest.

Firma juht ei peaks intervjuusid läbi viima

Juhid peaks palkamisprotsessi sekkuma vaid erandjuhtudel, suurepäraste kandidaatide veenmiseks, mitte läbi viima intervjuusid iga potentsiaalse kandidaadiga.

Ettevõtte tegevjuhi roll palkamisprotsessis peaks olema suurepärastele kandidaatidele ettevõtte visiooni ja strateegiate "maha müümine", et mõjutada neid meeskonnaga liituma.

Ole läbipaistev

Mida rohkem infot sa kandidaatidele tulevase töökoha ja ettevõtte kohta jagad, seda parem. Jättes mingid kitsaskohad või tulevased probleemid rääkimata, riskid sa lähitulevikus töötaja võimaliku lahkumisega. Kaks korda sama töökoha täitmine on aga ajaliselt ja rahaliselt palju kulukam, kui ausalt kogu taustainfot edasi andes õige inimese leidmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles