Saksamaa lõpetab tankide lammutamise

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks aastakümmet on Peter Koch Saksa patsifismist profiiti lõiganud: tema firma tegeleb lahingutankide lammutamisega.

Ukraina kriisi jätkudes on süvenenud ka Kochi mure, et äri võib otsa lõppeda – üle pika aja on valitsus otsustanud, et armee kärpimine tuleb peatada.

Vanarauaks on Saksamaal läinud juba paras ports tanke, kirjutab Wall Street Journal. Nii näiteks on 2125 külma sõja aegsest Leopard 2 tankist varsti järel vaid 225.

Koch kinnitas, et tema ettevõtte Battle Tank Dismantling GmbH Koch poolt on alates aastast 1992 lammutatud enam kui 16 000 erinevat soomukit. Ootel on neid õue peal sadade kaupa ning Koch kardab, et osad viiakse minema ja suunatakse tagasi teenistusse.

Täna väidab valjenev Saksa poliitikute koor, et Ukraina konflikt nõuab sõjaliste kulutuste tõstmist. «Arengud Ukrainas on avanud paljude silmad,» ütles parlamendiliige ja kantsler Angela Merkeli bloki pressiesindaja kaitseküsimustes Henning Otte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles