EL pole Kreeka reformiplaaniga rahul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis pressikonverentsil pärast kohtumist eurogrupi liikmetega.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis pressikonverentsil pärast kohtumist eurogrupi liikmetega. Foto: Reuters / Scanpix

Kreeka esialgne neljaks kuuks pikendatud kokkulepe rahvusvaheliste kreeditoridega hakkab murenema, kuna Kreeka esitatud viimased reformiettepanekud ei vasta sellele, mida selle riigi valitsus kaks nädalat tagasi lubas, kirjutab Bloomberg News.

Kreeka valitsuse reedel rahaliidu rahandusministritele saadetud ettepanekud on poolikud ja seetõttu ei saa Kreeka sel kuul ilmselt finantstoetust, ütles eurogrupi rahandusministrite eesistuja Jeroen Dijsselbloem pühapäeval, vahendab BNS.

Kui Kreeka uut finantsabi ei saa, võivad tal sel kuul rahad otsa saada. Näib nii, et nende rahalaegas on peaaegu tühi, ütles Dijsselbloem.

Kreeka rahandusmminister Gianis Varoufakis ütles rahandusministrite kohtumise eel, et Kreeka valitsus võib korraldada rahvahääletuse või uued valimised, kui eurogrupp peaks Kreeka valitsuse ettepanekud tagasi lükkama.

Euroala rahandusministrid hakkavad Kreeka küsimust arutama esmaspäeval.

Euroopa Komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis ütles Helsingin Sanomatele, et usaldus Kreeka vastu on vähenenud ja et ta ei oota kohtumiselt suuri otsuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles