FBI uurib ka Eestisse jõudnud Islamiriigiga seostatud küberrünnakuid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis

FBI asus uurima ka Eestisse jõudnud end Islamiriigiks tituleeriva äärmusrühmitusega (IS) seostatud küberrünnakuid. Samas ei usu analüütikud ega seadusesilmad rünnakute tegelikku seotust IS-ga.

Eestis rünnati Rabarocki ja Solarise veebilehti. Lehe ülaossa jäeti must ISi lipp koos tekstiga: «Häkkis ISIS. Me oleme kõikjal.» Lisatud oli ka olematu Facebooki lehekülg. Flash'i plugin mängis midagi, mis tundus olevat araabiakeelne laul.

Ent rünnakud toimusid ka mujal – Iirimaal, Eldora kiirendusraja lehel, ühes Kanada kirikus ja mujalgi, vahendab CNBC. «FBI on vahejuhtumeist teadlik ja võtab osapooltega ühendust,» teatas agentuur, vahendab CNBC.

Kohalikud uurijad ja analüütikud on seda pettuseks nimetanud. «Miski ei viita, et viimaste küberrünnakute läbiviijatel oleks tegelik seos ISISega. Need rünnakud on aset leidnud ajal, mil tavalised häkkerid kasutavad küüniliselt viiteid ISISele, et meedia tähelepanu saada,» sõnas rahvusvahelise turvaettevõtte konsultant Evan Kohlmann.

Silver Bow maakonna šerif Ed Lester sõnas, et ühegi konto info kahjustada ei saanud. Ning kuigi jaoskond võttis ühendust FBIga, ei usu Lester, et rünnakutel ISISega mingit seost oli. «Ma ei usu, et ISISe häkkerid sellisest asjast huvitatud oleks,» ütles Lester.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles