Sakkov: Aasia lennud oleks ainus võimalus kasvada

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennujaama juhatuse liikme Erik Sakkovi sõnul peavad nad õppima teenindama neid turgusid, kus on palju inimesi ning vedama reisijaid kaugetest maadest Tallinna kaudu, sest vaid siis on võimalus saada siin lennukid täis.
Tallinna Lennujaama juhatuse liikme Erik Sakkovi sõnul peavad nad õppima teenindama neid turgusid, kus on palju inimesi ning vedama reisijaid kaugetest maadest Tallinna kaudu, sest vaid siis on võimalus saada siin lennukid täis. Foto: Tairo Lutter

Kuni lennukid on kapitalistide käes, neid Tallinna-sugusesse väiksesse kohta lihtsalt heade sõnadega lendama ei meelita, leiab Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov (47). Tema hinnangul on ainus võimalus, kuidas Tallinna korralik lennuliiklus luua, endiselt Aasia reisijate Eesti kaudu Euroopasse lähetamine ehk Helsingi lennujaamaga konkureerimine.

"Ainus tõeline lahendus oleks see, kui meid saaks siin plahvatuslikult rohkem, aga isegi kui iga eestlane teeks neli last juurde, siis me saavutaks – lennunduse jaoks – nõrga tulemuse alles 20 aasta pärast," rääkis Sakkov. "Sellepärast peamegi õppima teenindama neid turgusid, kus on palju inimesi, õppima vedama reisijaid kaugetest maadest Tallinna kaudu, sest siis saame siin lennukid täis. Ja meie õnn seisneks selles, et meie saame ka lennuki peale. Finnair kasutab hiilgavalt ära oma geograafilist eelist, mis on meil muide sama, mis neil."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles