Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Vabaõhumuuseum peab leiva- ja kartulipäeva

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tarbija24
Copy
Leivapäev Eesti Vabaõhumuuseumis kolm aastat tagasi.
Leivapäev Eesti Vabaõhumuuseumis kolm aastat tagasi. Foto: Peeter Langovits

Pühapäeval, 12 septembril peab  Eesti Vabaõhumuuseum leiva- ja kartulipäeva, mille eesmärk on tutvustada põhjalikult eestlaste toidulaua kahte kõige tähtsamat rooga.

Kella 11-17 kestval üritusel on võimalik tutvuda leiva saamislooga ja sellega seotud töödega, mis aitavad mõista, miks meie esivanemad leiba väga austasid. Lisaks valmistatakse muidki teraviljatoite ja kartuliakadeemias selgub kogu tõde kartulist. Kartuliakadeemias annavad nõu kartulikasvatajad, teadlased ja kokad.

Samuti toimub juba traditsiooniks saanud laat, kust saab soetada kodumaist toidukraami.

Üritusele on oma õla alla pannud Eesti Põllumajandusministeerium, Eesti Mahepõllunduse SA, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eesti Toit, Eesti Leivaliit ja Eesti Kulinaariainstituut.

Sissepääs on põhikooli õpilastele tasuta, teistele muuseumipiletiga.

Tagasi üles