Töötukassa: töö leidmine peaks olema lihtsam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Töötukassa analüüsiosakonna juhataja Anne Lauringson märkis, et praegu peaks töötutel olema kergem uut tööd leida kui aasta tagasi, sest vähemalt töötukassal on vabu töökohti vahendada rohkem kui mullu.

Praegu on töötukassal pakkumisel üks töökoht 30 töötu kohta, kui kõige raskemal ajal oli üks töökoht 80 töötu kohta.

Tööpakkumiste osas on toimunud muutusi ka erialati. Kui majanduskriis tabas kõige raskemalt ehitajaid, kes kuuluvad oskus- ja käsitööliste alla, siis sel suvel tuli palju tööpakkumisi ehitustele ja ehitajate osakaal töötute hulgas on vähenenud.

Seevastu halvemasse olukorda on jäänud eriti lihttöölised, aga ka kõrgemate ametikohtade ootajad. «Ligi 20 protsenti registreeritud töötutest on eelneva töökogemuseta, kes tõenäoliselt kandideerivad ka pigem lihttööliste ametikohtadele,» leidis Lauringson.

Vahendatavate tööpakkumiste arv, mis suvekuudel uljalt kasvas, on aga nüüd taas langemas – eelkõige hooajaliste tööde vähenemise tõttu.

Muutunud on ka valdkonnad, kuhu uusi töötajaid otsitakse. Kõige enam otsitakse bussijuhte (130 tööpakkumist), üldehitajaid (117) ja veoautojuhte (107). «Bussijuhid ja veoautojuhid on jõuliselt pildile tulnud. Ma ei tea, kas siin on Tartu bussihanke mõju, sest sealse ühisveoteenuse liinihanke võitnud firma ütles, et vajab kiiresti palju bussijuhte,» arutles sotsiaalminister Hanno Pevkur tänasel pressikonverentsil.

«Veoautojuhtide kohta võiks öelda, et see näitab ka majanduse üldist elavnemist, eksporditurgude ja kaubavahetuse kasvu, see on positiivne,» lisas Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles