/nginx/o/2010/09/10/430087t1h00ac.jpg)
Vastse-Kuuste lihakokad Priit Toomits ja Jazz otsisid hiljuti möödunud aegade meenutamiseks välja mõned sajandivanused retseptid. Varem avaldatud kartulikäkkide valmistamisõpetust saate vaadata siit.
Vastse-Kuuste lihakokad Priit Toomits ja Jazz otsisid hiljuti möödunud aegade meenutamiseks välja mõned sajandivanused retseptid. Varem avaldatud kartulikäkkide valmistamisõpetust saate vaadata siit.
Sealiha küpsis mädarõika- kartulipudruga
Määri sealiha soola ja pipraseguga, rösti kiirelt kas pannil, pliidiraual või grillil. Aseta hautamisnõusse, vala peale kanapuljong, lisa juurde salvei ja petersell. Hauta umbes 2 tundi.
Kartulid keeda ja purusta pudrunuiaga, lisa toasoe või ja kuumutatud vahukoor ning mädarõigas. Maitsesta soola, vähese küüslaugu ja muskaadiga ning klopi vahuliseks. Seened maitsesta soolaga, pintselda õliga ja grilli. Punapeedid koori ja keeda äädikaga maitsestatud soolvees. Serveeri.