Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Vanavanaema retsept: sealiha küpsis mädarõika- kartulipudruga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Sealiha küpsis mädarõika- kartulipudruga.
Sealiha küpsis mädarõika- kartulipudruga. Foto: Vastse-Kuuste lihatööstus

Vastse-Kuuste lihakokad Priit Toomits ja Jazz otsisid hiljuti möödunud aegade meenutamiseks välja mõned sajandivanused retseptid. Varem avaldatud kartulikäkkide valmistamisõpetust saate vaadata siit.

Sealiha küpsis mädarõika- kartulipudruga

  • sea abaliha umbes 1- kilone tükk
  • kooritud kartuleid   15 tk
  • või 3 spl
  • 38% vahukoor 200g
  • sool
  • kanapuljong
  • värske punapeet
  • äädikas
  • kukeseened
  • või
  • petersell
  • salvei
  • muskaat
  • mädarõigas

Määri sealiha soola ja pipraseguga, rösti kiirelt kas pannil, pliidiraual või grillil. Aseta hautamisnõusse, vala peale kanapuljong, lisa juurde salvei ja petersell. Hauta umbes 2 tundi.

Kartulid keeda ja purusta pudrunuiaga, lisa toasoe või ja kuumutatud vahukoor ning mädarõigas. Maitsesta soola, vähese küüslaugu ja muskaadiga ning klopi vahuliseks. Seened maitsesta soolaga, pintselda õliga ja grilli. Punapeedid koori ja keeda äädikaga maitsestatud soolvees. Serveeri.

Tagasi üles