IMF: Läti konkurentsivõimet ohustab kiire palgakasv

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01:   : VILJANDI, EESTI, 05DEC08
BALTI ASSAMBLEE. Pildil Läti lipp.
er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA
SAKALA01: : VILJANDI, EESTI, 05DEC08 BALTI ASSAMBLEE. Pildil Läti lipp. er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Läti majanduse progress on olnud märkimisväärne, ent seda ohustab kiire palgakasv, leidis Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) mission.

IMFi hinnangul on Läti majandus kriisist taastunud suurepäraselt. Kuigi tööpuudus on kõrge, on tegu peamiselt struktuurse tööpuudusega. Rahanduspoliitika on mõistlik ning meie lõunanaabrite eurole üleminek oli sujuv, teatas organisatsioon.

Ent viimasel ajal on majanduse kasv peatunud. SKP kasvu määra pidurdas ka Läti terasetootja Liepajas Metalurgs pikaleveninud sulgumisprotsessi lõppemine ning nii euroala kui Venemaa majanduse nõrk kasv. IMF ootab, et nõrk väliskeskkond, eriti pinged Venemaal, halvavad majandust veel tänavugi. Seda peaks küll kompenseerima suuurenenud reaalpalk.

Ent just konkurentsivõimest kiiremini kasvav palgakasv ohustab Läti konkurentsivõimet. IMF soovitab, et riik võtaks tarvitusele meetmeid produktiivsuse kasvatamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles