Väljapaistva juhi seitse tunnust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljapaistva juhi seitse tunnust
Väljapaistva juhi seitse tunnust Foto: PantherMedia

Juhte on igasuguseid – häid, halbu, keskpäraseid. Väljapaistvad juhid tunneb ära aga nende seitsme omaduse ja võime järgi, kirjutab konsultant ja koolitaja Brian Ward oma LinkedIni postituses.

1. Väljapaistvad juhid teavad oma eesmärke ning oskavad neid lihtsalt ja motiveerivalt kommunikeerida.

2. Hoolimata paljudest segavatest faktoritest suudavad nad alati oma põhieesmärgile keskenduda.

3. Nad julgevad erineda ning tuua muutusi aladele (inimesed, tehnoloogia, süsteemid, teenused, tooted), kus produktiivsus ja innovaatilisus on mingil põhjusel kängu jäänud. Nad ei karda vajadusel ka kolleegidele nõudmisi esitada ning selgelt välja tuua isiklikud ja firmat puudutavad tagajärjed, mis järgnevad, kui midagi ei muutu.

4. Nad kuulavad teiste arvamusi ning loovad koostööd soosiva keskkonna, kus arutatakse vabalt erinevaid ideid, millest parimad valitakse välja ja rakendatakse igapäevatöös.

5. Nad liiguvad kiirelt edasi. Suurepärased juhid teavad, et kiirus on konkurentsieeliseks ning seetõttu teevad nad vajalikud otsused ja rakendavad neid ellu võimalikult kärmelt.

6. Nad ei teeskle, vaid on igas olukorras nemad ise. Nad julgevad olla läbipaistvad ja haavatavad – see loob tööl usaldusliku keskkonna.

7. Nad tunnustavad häid töötulemusi, eriti juhtudel, kus üksiktöötaja või tiim suudab saavutada häid tulemusi, tähtsustades protsessi käigus ka ettevõtte põhiväärtusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles