Ämari lennubaasi liiklusala sai valmis

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämari lennubaas.
Ämari lennubaas. Foto: SCANPIX

Kolmapäeval, 15. septembril avavad pesident Toomas Hendrik Ilves ja kaitseminister Jaak Aaviksoo pidulikult Ämari lennubaasis valminud lennuliiklusala.


Lisaks senivalminud ehitustööde pidulikule  avamistseremooniale toimub ka USA ja Poola hävitajate ülelend ja maandumine.

Ämari lennubaasi rekonstrueeritakse alates 2008. aastast, et baas oleks vajaduse korral võimeline võtma vastu liitlasvägede transpordilennukeid ning toimima õhuturbehävitajate baasina.

Ämari lennubaasi rekonstrueerimisest kujuneb Eesti kaitseministeeriumi seni kalleim ehitusprojekt, mis läheb kokku maksma 1,17 miljardit krooni, millest kolmandik tuleb NATO julgeolekuinvesteeringute programmist.

Tänaseks on NATO kaasrahastamisel Ämaris valminud lennuliiklusala, samuti hoolduskompleks ning kütuserajatis. Täieliku tegutsemisvalmiduse saavutab lennubaas 2012. aastal pärast navigatsioonisüsteemi ja administratiivala rajamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles