Eesti ettevõtted pannakse vastutustundlikkuse pingeritta

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusministeerium paneb EEsti ettevõtted pingeritta.
Majandusministeerium paneb EEsti ettevõtted pingeritta. Foto: Elmo Riig / Sakala

9. septembril käivitas Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum 2010. aasta vastutustundliku ettevõtluse indeksi projekti.

«See on vajalik konkurss nii ettevõtetele kui Eesti ühiskonnale laiemalt. Ettevõtlus ei ole kunagi üksnes kasumi teenimine, vaid omab alati suurt sotsiaalset mõju, mõju  keskkonnale jne,» ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Vastutustundliku ettevõtluse indeksi eesmärk on aidata ettevõtetel hinnata oma tegevuse ühiskondlikku, keskkondlikku ja majanduslikku mõju ning vastavaid arenguvõimalusi. Küsimustik jääb ettevõtetele täitmiseks avatuks 28. septembrini.

Indeksis piisavalt punkte kogunud ettevõtete avalikule tunnustamisele aitab sel aastal esimest korda kaasa ametlik kvaliteedimärgis, mida vastutustundlikud ettevõtted järgneva aasta jooksul kommunikatsioonis kasutada võivad.

Parimate pingerida võimaldab indeksi eestvedajate sõnul huvirühmadel muuhulgas selgitada, kas ja kuidas on ettevõtete vastutustundlikkus seotud majandusliku eduga.

Rahvusvahelistes koostööprojektides on vastutustundlikkus partnerettevõtete valikul oluliseks kriteeriumiks.

Eesti liitumine OECDga 2011. aasta alguses muudab ettevõtete vastutustundlikkuse temaatika meie ettevõtete jaoks üha enam aktuaalseks.

Igasuguse ettevõtlustegevusega kaasnevad mõjud ümbritsevale. Tänavu kolmandat korda tehtav vastutustundliku ettevõtluse indeks on mõeldud oma tegevuse ja selle mõjude kaardistamiseks nii suurtele kui väikeettevõtetele üle Eesti.

Osalemine on ettevõtetele tasuta ning selleks tuleb täita ankeet 28. septembriks.

Vastutustundliku ettevõtluse indeksi tegemist korraldavad Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, EBS ja Äripäev.

Indeksi metodoloogia on valminud koostöös ekspertkomisjoniga, kuhu kuuluvad nii ettevõtete, ülikooli kui ka mittetulundusühenduste esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles