Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Retseptid: sõdurite lemmikroad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tarbija24
Copy
Sprotid ei pruugi olla kõigi lemmikuteks.
Sprotid ei pruugi olla kõigi lemmikuteks. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Kaitseväe kokad olid lahkelt nõus jagama ajateenijate lemmikroogade retsepte. Välja valiti kaks, mida tavaliselt kodus ei tehta.

Pasta sprottide ja juustuga

100 g väikesi sarvekesi

50 g Edami juustu

1 g soola

80 g sprotte õlis

Valmistamine

Aja vesi keema (1 osa pasta kohta võta 2 osa vett), lisa pasta ja sool, soovi korral ka veidi õli.

Keeda kuni pasta al dente valmimiseni ning kurna ja vala üle kuuma veega. Lisa tükeldatud sprotid ja osa sporottide õlist. Seejärel lase pasta koos sprottidega ahjus uuesti soojaks ning enne serveerimist lisa riivitud juust. Vajaduse korral pane veel maitseaineid.

Serveeri kuumalt ja paku koos tartar-kastmega (marineeritud kurgi ja sibula kuubikutega ning hakitud ürtidega maitsestatud majoneesi-hapukoorekaste).

Kogus: 1 portsjon 350 g

Halvaa-hapukoorekreem

35 g  vanillihalvaad

35 g  20%-list hapukoort

35 g lahjat maitsestamata kohupiimapastat

35 g 35%-list vahukoort

10 g suhkrut

1 g vanillisuhkrut

10 g sidrunit

1 g jahvatatud kaneeli

Valmistamine

Purusta halvaa peeneks puruks, lisa suhkur, kaneel ja vanillisuhkur. Vahusta vahukoor, sega hapukoor ja kohupiimapasta ning seejärel vahustatud vahukoor. Saadud segu sega halvaapuruga kergelt läbi ja maitsesta sidrunimahlaga. Hoia külmas ja serveeri.

Kogus: 1 portsjon 150 g

Tagasi üles