Kaitseväe kokad olid lahkelt nõus jagama ajateenijate lemmikroogade retsepte. Välja valiti kaks, mida tavaliselt kodus ei tehta.
Retseptid: sõdurite lemmikroad
Pasta sprottide ja juustuga
100 g väikesi sarvekesi
50 g Edami juustu
1 g soola
80 g sprotte õlis
Valmistamine
Aja vesi keema (1 osa pasta kohta võta 2 osa vett), lisa pasta ja sool, soovi korral ka veidi õli.
Keeda kuni pasta al dente valmimiseni ning kurna ja vala üle kuuma veega. Lisa tükeldatud sprotid ja osa sporottide õlist. Seejärel lase pasta koos sprottidega ahjus uuesti soojaks ning enne serveerimist lisa riivitud juust. Vajaduse korral pane veel maitseaineid.
Serveeri kuumalt ja paku koos tartar-kastmega (marineeritud kurgi ja sibula kuubikutega ning hakitud ürtidega maitsestatud majoneesi-hapukoorekaste).
Kogus: 1 portsjon 350 g
Halvaa-hapukoorekreem
35 g vanillihalvaad
35 g 20%-list hapukoort
35 g lahjat maitsestamata kohupiimapastat
35 g 35%-list vahukoort
10 g suhkrut
1 g vanillisuhkrut
10 g sidrunit
1 g jahvatatud kaneeli
Valmistamine
Purusta halvaa peeneks puruks, lisa suhkur, kaneel ja vanillisuhkur. Vahusta vahukoor, sega hapukoor ja kohupiimapasta ning seejärel vahustatud vahukoor. Saadud segu sega halvaapuruga kergelt läbi ja maitsesta sidrunimahlaga. Hoia külmas ja serveeri.
Kogus: 1 portsjon 150 g