Lugeja küsib: kas kohvikupidaja võib keelduda teenindamast riietuse pärast?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Panther Media

«Facebookis tekkis arutelu, kas kohvikus käinud inimest võib riietuse pärast diskrimineerida,» küsis lugeja. 

«Postituses on kirjas, et kohvikus keelduti teenindamast noormeest, kes kandis motoklubi Klan MC sümboolikaga pusa. Öeldi, et teda ei teenindata, kuna kannab sellist jakki, sest äkki tulevad samal ajal välismaalasest (mustanahalised)  kliendid, keda selle pusa kujunduse nägemine võib solvata ja paluti lahkuda,» lisas ta. 

Vastab võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper.

Väga tervitatav on, kui inimesed astuvad vastu neonatside ja rassistlikele liikumistele või sümbolite kasutamisele, sest nende eesmärk on hirmutada, õhutada vaenu ning diskrimineerimist.

Diskrimineerimine on see, kui inimest koheldakse võrreldes samaväärses olukorras oleva inimesega ebasoodsamalt tema soo, lapsevanemaks olemise, rahvuse, nahavärvuse, puude, vanuse ja muude seaduses loetletud tunnustega seoses. Riietus ei ole nende hulgas. Küll aga nahavärvus. Igasugune rassistlik ja vaenu õhutav tegevus on Eesti seadustega keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles