Kohtutäitur arestis täna hommikul BREMi kontod

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraanivesi
Kraanivesi Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Kohtutäitur arestis täna hommikul BREM Kinnisvarahoolduse pangakontod, kuna firma võlgneb ASile Tallinna Vesi mitu miljonit krooni.

AS Tallinna Vesi finantsdirektori Stephen Howardi sõnul on BREMi maksedistsipliin olnud varemgi ülimalt nõrk. Viimase aasta jooksul on hooldusfirma tema sõnul jätkanud oma klientidelt vee- ja kanalisatsiooniteenuste eest raha kogumist, kuid pole seda neile edastanud. Kui suur on võlasumma praegu, keeldus firma ütlemast.

Varasematel aastatel on AS Tallinna Vesi sõlminud OÜga BREM Kinnisvarahooldus erinevaid kokkuleppeid võlgnevuste likvideerimiseks, muuhulgas ka notariaalseid kokkuleppeid võlgnevuse mittetasumisel kokkuleppe sundtäitmisele suunamiseks. Nimetatud kokkulepped on sisaldanud võimalust pangakontode arestimiseks, kui maksegraafikut ei täideta.

BREMi makseraskused said avalikuks juulikuus, mil Tallinna Küte esitas ettevõtte vastu pankrotiavalduse. Juuli lõpus ähvardas Eesti Energia BREMi kliendid elektrita jätta, kuna firma ei maksnud ka neile arveid.

Tallinna Küte võttis pankrotiavalduse siiski hiljuti tagasi, kuna jõudsid suurema võlgnevuse osas kokkuleppele.

Riigile on BREM Kinnisvarahooldus võlgu 1,2 miljonit krooni, mis on tänase seisuga ajatatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles