Saksamaa lükkas Kreeka ettepaneku tagasi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble (vasakul) ja Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis.
Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble (vasakul) ja Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Ehkki Kreeka valitsus on teinud oma lubadustes olulise pöörde ja lubanud töötada majandusreformidega, mida Euroopa Liit ja teised võlausaldajad nõuavad, jõudis Saksamaa nende täna esitatud uue taotluse juba tagasi lükata, kirjutab Financial Times.

Saksamaa rahandusministeeriumi pressiesindaja Martin Jäger ütles, et Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakise täna saadetud taotlus abipaketi pikendamiseks jätab liiga paljudele küsimustele vastamata ning ei vasta tingimustele, mida Euroopa rahandusministrid esmaspäeval nõudsid.

«Kiri Ateenast ei ole piisav ettepanek lahenduseks,» ütles Jäger. «Tõtt-öelda on see ettepanek sildfinantseerimiseks ilma, et need täidaks programmis esitatud nõudmisi. Tekst ei vasta esmaspäeval Eurogrupis kokkulepitud tingimustele,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles