Kuidas loetakse kokku Oscarite hääled?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar
Oscar Foto: SCANPIX

Teisipäeval lõppes Ameerika Filmiakadeemia aastaauhindade viimane hääletusvoor. Tulemusi teavad enne 22. veebruari vaid kaks inimest maailmas: PwC juhtivkonsultandid Martha J. Ruiz ja Brian Cullinan.

Firma on juba 81 aastat järjest, alates 1934. aastast, on Ameerika Filmikunstiakadeemia liikmete hääli loendanud, võitjad selgitanud ning tulemusi kuni väljakuulutamiseni saladuses hoidnud.

Häälte lugemise protseduur pole nende aastate jooksul muutunud. Võitja selgitamiseks saadeti tänavu kõigile Filmiakadeemia liikmetele (keda kokku on üle 6000) posti teel hääletussedelid kaks korda: esmalt igas kategoorias võitjakandidaatide määramiseks ja teine kord lõpliku võitja selgitamiseks, teatas audiitorfirma.  

Hääled loetakse kokku käsitsi vastavalt filmiakadeemia poolsetele juhistele PwC audiitorite tiimi poolt. PwC juhtivkonsultandid Martha J. Ruiz ja Brian Cullinan toimetavad auhinna-gala õhtul kaks komplekti ümbrikuid võitjate nimedega auhinnatseremooniale kaht erinevat marsruuti mööda ning ulatavad ümbrikud õhtujuhile lava taga vahetult enne vastava kategooria võitja teadustamist.

Täiendava turvalisuse tagamiseks õpivad kaks vastutavat audiitorit alati ka kõigi kategooriate võitjate nimed endale pähe, ehkki selliseid äärmuslikke meetmeid pole seni vaja olnud, sest 81-aastase ajaloo jooksul pole Oscarite hääletuse ja avalikustamisega seoses esinenud ühtegi turvaleket.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles