JPMorgan on USA finantssüsteemile kõige suurema riskiga pank

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JPMorgan Chase & Co peakorter New Yorgis.
JPMorgan Chase & Co peakorter New Yorgis. Foto: MIKE SEGAR / REUTERS

USA rahandusministeeriumi finantsuuringute osakonna OFR uuring selgitas, et kõige suurema riskiga pank riigi finantsüsteemile on JPMorgan Chase & Co, vahendas Reuters.

33 USA suurimast finantsasutusest on kõige kõrgem riskiaste, 5,05, JPMorganil, järgnesid Citigroup, Bank of America, Morgan Stanley ja Goldman Sachs.

Riskiaste näitab finantssüsteemile tekitatava kahju määra juhul kui pank peaks osutuma maksejõuetuks. Mõõdik baseerub mitmel näitajal: suurus, ühendatus teiste finantsasutustega, komplekssus, välistehingute maht jpm.

OFR teatel ei ole uuring rahandusministeeriumi ametlik seisukoht, siiski baseerub see nn Baseli komitee (finantsjärelevalvete ühendus) loodud meetodil. USAs on parasjagu arutlusel, kui suured peaksid olema eri pankade likviidsuspuhvrid, et nad peaksid finantsturgude vapustustele paremini vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles