Briti Tesco on Saksa odavkettide edu tõttu sunnitud koondama 10 000 töötajat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesco supermarket Holyheadis.
Tesco supermarket Holyheadis. Foto: AFP / Scanpix

Saksamaa säästukettide Lidli ja Aldi jõuline laienemine Suurbritannias on sundinud kodumaiseid supermarketeid Tescot ja Morrisoni teatama hiigelkoondamistest ja järsust hinnalangetusest, kirjutab Managament Today.

Tesco teatas selle kuu alguses, et plaanib kulude kokkuhoiu nimel koondada 10 000 töötajat. Koondamislaine tabab peaasjalikult keskastmejuhte, samas suletakse Suurbritannias ka 43 kauplust. Suurettevõte on hoiatanud, et kuigi ettevõtte käive võib sel aastal jääda mullusega võrreldes samaks või isegi veidi kasvada, ennustatakse tänavuseks siiski kasumi kahekordset kahanemist. Eelmisel aastal teenis maailma suurimate jaemüügiettevõtete hulka kuuluv Tesco 3,3 miljardit naela tegevuskasumit.

Teine Briti suurkett Morrisons teatas, et sulgeb 10 oma 514 suurimast supermarketist, vähendab peamise 122 müügiartikli hindu keskmiselt 22 protsendi võrra; samuti teatati hiljuti ettevõtte tegevjuhi väljavahetamisest.

Analüütikute sõnul on Morrisoni hinnalangetuse näol tegu meeleheitliku katsega võidelda soodsamaid tooteid pakkuvate Saksa jaekettide Lidli ja Aldiga, kes on vimaste uuringute järgi haaranud kokku juba 10 protsenti Suurbritannia toidukaupade jaemüügiturust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles