Analüütik: lähima viie aasta jooksul Apple’i autot oodata ei ole

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone genereerib Apple'ile nii palju raha, et ettevõte ei jõua seda ära kulutada. Tegevjuht Tim Cook iPhone 6 tutvustamas.
iPhone genereerib Apple'ile nii palju raha, et ettevõte ei jõua seda ära kulutada. Tegevjuht Tim Cook iPhone 6 tutvustamas. Foto: SCANPIX

Ehkki Apple on juba positsioonis, mis võimaldab tehnikagigandil elektriautot arendada mitmel moel, enne viit aastat seda siiski oodata ei ole, arvab üks tuntumaid Apple’it katvaid analüütikuid Gene Munster investeerimispangast Piper Jaffray.

«Kui keegi oleks 10 aastat tagasi öelnud, et Apple läheb autoärisse, oleks inimesed öelnud, et ta on hulluks läinud, sest ta ilmselt olekski olnud hulluks läinud. Täna on tegemist täiesti erineva ettevõttega, kes on võimeline sisenema taolistele massiivsetele turgudele,» ütles Munster Bloombergile.

Selleks, et Apple’ist saaks ühe triljoni dollari suuruse turuväärtusega ettevõte, peab ettevõte kasvatama iPhone’ide müüki, mis on selle suurim käibegeneraator aga ka laienema uutele turgudele, nagu näiteks autod, selgitas Munster. Praegu on Apple’i turuväärtus üle 700 miljardi dollari.

Analüütiku sõnul on Apple’il etiste Ränioru ettevõtte ees, kel samuti on autotööstuses ambitsioone, mitmed eelised. Näiteks Tesla Motorsi juht Elon Musk üllatas eelmisel kuul investoreid teatades, et tema juhitud ettevõte ei muutu kasumlikuks enne aastat 2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles