Mullu kasvas enim saksa turistide arv

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaevale naasevad Saksa turistid.
Kruiisilaevale naasevad Saksa turistid. Foto: Priit Simson / Postimees

2014. aastal külastasid välisturistid Eestit 6,2 miljonil korral, mida on umbes protsendi jagu enam kui 2013. aastal, teatas Eesti Pank. Enim kasvas Saksamaalt pärit väliskülaliste arv, selgus keskpanga mobiilpositsioneerimise abil koostatud statistikast.

Euroopa Liidust pärit reisijate külastused, mille arv jäi aastatagusele tasemele, moodustasid 71 protsenti kõigist külastustest. Soomest tulnud külastajate arvele jäi 39 protsenti külastuste koguarvust.

Euroopa Liidu riikidest suurenes kõige rohkem Saksamaalt (17 protsenti) ja Portugalist (15 protsenti) pärit külastajate arv. Rootsi ja Norra elanike külastused vähenesid aga vastavalt 12 protsenti ja 9 protsenti.

Venemaalt pärit reisijate külastused moodustasid 18 protsenti kõigist külastustest. Nende arv kasvas aastaga 3 protsenti, ent vähenes aasta viimases kvartalis 11 protsenti.

2014. aastal jätkus Jaapanist, Koreast ja Hiinast pärit külastajate arvu märgatav kasv (vastavalt 47 protsenti, 28 protsenti ja 61 protsenti). Siiski on Aasia riikide osatähtsus turistide üldarvus veel väike (3 protsenti).

Eestisse tulnud mitmepäevareisijad moodustasid külastajate üldarvust ligi poole; kaks kolmandikku neist peatus Eesti majutusasutustes. Mitmepäevareisijate keskmine külastusaeg oli 4,5 päeva ehk 8 protsenti pikem kui 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles