Atria kasvatas Baltimaades käivet, jäi kasumita

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vorstide valmistamine Atria Eesti lihatööstuses
Vorstide valmistamine Atria Eesti lihatööstuses Foto: Viktor Vesterinen

Atria Balticu käive ulatus 2014. aastal 34,5 miljoni euroni, mis on 1,6 miljonit eurot ehk 4,9 protsenti enam kui 2013. aastal. Kasum jäi ent teenimata, erakorralise miinuse tõttu Leedus.

Ettevõtte teatel oli kasum ilma erakorraliste kuludeta 0,3 miljonit eurot. «Mullu juunis Leedus müüdud kasutamata kinnisvara erakorraline ligi 0,4 miljoni euro suurune kahjum viis ettevõtte nulli,» teatas Atria.

Viimases kvartalis kasvas Atria Balticu käive aastases võrdluses 7,6 protsenti 8,5 miljoni euroni.

Kogu Atria kontserni käive kasvas möödunud aastal 1,42 miljardi euroni ning ärikasum suurenes enam kui kaks korda 19,7 miljonilt 40,6 miljoni euroni.

«Atria Balticu majandustulemusi mőjutas olulisel määral aasta lőpul alanud sigade varumishinna langus, mis muutis meie seakasvatuse kahjumlikuks. Őnneks tagasid üldised head müügitulemused koduturul ettevőtte kasvu ja kasumlikkuse,» ütles Atria Eesti juhatuse esimees Olle Horm.

«Eesti lihatööstust ning tegelikult kogu toiduainetetööstust on räsinud välised kriisid – sealhulgas Aafrika seakatk – ja Venemaa toidukaupade sisseveopiirangud, mis on viinud mitmed farmid sulgemisohtu või juba ka likvideerimiseni,” lisas Horm.

«Negatiivsed mõjud on kahepoolsed – Euroopa Liidus on Venemaa turu ärakukkumise tőttu märkimisvääne ületootmine – mis põhjustab hinnasurvet ning tootjate majandusraskusi. Samas ei saa keskkonda võtta liiga traagiliselt. Kindlasti kriisid mööduvad ning tulevad ka helgemad ajad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles