Euroopa Parlament blokeeris turvaprobleemidele viidates uued Outlooki rakendused

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlament
Euroopa Parlament Foto: Sirli Homuha / Valgamaalane

Euroopa Parlamendi liikmed ei saa turvaprobleemide tõttu kasutada Microsofti meilihaldustööriista Outlook uusi iOS ja Androidi operatsioonisüsteemidele loodud rakendusi, kirjutas nädala alguses PC World.

Microsoft tõi Outlooki iOSi ning Androidi platvormidele loodud uued rakendused turule veebruari alguses. Uute rakenduste näol on tegelikult tegemist Microsofti poolt detsembris 200 miljoni dollari eest ostetud ettevõtte Acompli meilirakendusega, mis nüüd on vahendanud brändinime.

Ligipääs rakendusele blokeeriti Euroopa Parlamendi IT-osakonna DG ITEC poolt, et kaitsta selle kasutajate konfidentsiaalsust ja privaatsust.

"Palun ärge installeerige seda rakendust. Juhul, kui te olete seda juba oma EP meilikonto tarbeks teinud, tuleks see viivitamatult maha installeerida ning paroolid ära muuta," seisis DG ITECi saadetud meilis.

Väidetavalt saadavad rakendused Microsoftile kontode paroole puudutava info, küsimata selleks luba. Samuti salvestatakse kasutajate meilivahetus Euroopa Parlamendi kontrolli alt väljas oleva kolmanda osapoole pilveteenusesse.

Microsofti uus Outlooki rakendus toimib meilipostkastina Exchange, Outlooki, iCloudi, Google ja Yahoo meilikontodele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles