Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Lugeja küsib: miks on La Muu ahjuõunajäätise sees viin?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Siiri Liiva
Copy
La Muu ökojäätise suvine müügipunkt.
La Muu ökojäätise suvine müügipunkt. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

«Sõin paar päeva tagasi La Muu ahjuõunajäätist ja jäin huvi pärast lugema, mis selle sees on. Suur oli mu üllatus, kui avastasin, et koostisainete hulgas on viin,» rääkis lugeja, kes tahtis teada, miks ökojäätise tootja oma tootes viina kasutab.

«Kuna tegemist polnud näiteks rummimaitselise jäätisega, siis jäi mulle arusaamatuks, miks peab selle sees olema alkohol,» märkis ta.

Vastab La Muu juht ja omanik Rasmus Rask.

Mõned La Muu jäätised sisaldavad viina, nii  3-7 grammi/1000 grammi kohta, olenevalt sordist ning see on võrreldav naturaalselt kääritatud mittealkohoolsetes jookides – keefiris – sisalduva alkoholiprotsendiga.

Alkohol sisaldub päris paljudes toiduretseptides. Jäätises aitab viin jäätise külmunult pehmena hoida, see tähendab, et on alternatiiviks suuremale suhkru ja rasvakogusele.

Tagasi üles