Kaks asja, mida ütleb ainult kohutav juht

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks asja, mida ütleb ainult kohutav juht
Kaks asja, mida ütleb ainult kohutav juht Foto: PantherMedia

Maailmas leidub häid juhte, halbu juhte ning kohutavaid juhte. Kui sinu ülemus ütleb neid kahte lauset regulaarselt, on suur tõenäosus, et ta paigutub viimasesse kategooriasse, kirjutab Business Insider.

"Niimoodi oleme me asju alati teinud"

Ajalugu on väga harva tugev õigustus otsusele mitte ebaefektiivseid harjumusi muuta. Traditsioonidel on ettevõtluses küll oma koht olemas, kuid kõik juhid peaks alati muutusteks valmis olema. Halvad juhid kardavad muutusi ning sellise lause ütlemine näitab selgelt, et juht õigustab oma teguviise ilma uutele võimalustele mõtlemata. Selline isik ei sobi aga teisi juhtima.

"Sa peaks olema õnnelik, et sul on üldse töökoht"

Sellise lause ütlemine juhi poolt töötajatele vähendab selgelt nende töötahet ja sidusust ettevõttega. Oma võimu demonstreerimine alluvate tööpanuse suurendamiseks näitab, et tegu on ebaefektiivse juhiga, kes ei oska inimesi motiveerida ega juhendada. Head juhid teavad, et motiveeritud meeskonnad on nõus palju ja tulemuslikult töötama ning ei sunni neid tänulikkust töökoha eest üles näitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles