Ukraina keelab second-handi sisseveo

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud riiete kauplus.
Kasutatud riiete kauplus. Foto: SCANPIX

Ukraina plaanib keelata kasutatud riiete sisseveo, toetamaks kohaliku kergetööstuse arengut.

Ukraina riikliku ettevõtlusagentuuri juhi Mihhail Brodski sõnutsi tuuakse riiki igal aastal ühe elaniku kohta kaks kilogrammi kasutatud riideid. Kui import keelata, võiks Ukraina enda rõivatootmist suurendada 22 miljardi grivna võrra, vahendab lenta.ru Ukraina ajalehte Kommersant Ukraina. Lisaks sellele tekiks riigis ka uusi töökohti.

Brodski sõnul on vastav seadusemuudatus valitsusele esitatud. Ettepaneku on juba heaks kiitnud tööstusministeerium ja tolliagentuur.

Ukraina valitsuskabinet tegi ettepaneku, et tootmise turgutamiseks ei peaks kergetööstusettevõtted viie aasta jooksul tulumaksu maksma.

Ukraina ajaleht märgib, et selline samm aitaks vaid igapäevarõivaste tootjaid. Moodsate rõivaste tootjad ei suudaks aga sellegipoolest välismaiste firmadega konkureerida.

Analüütikute hinnangul mõjutaksid maksusoodustused siiski kohalikku turgu ning aitaksid sealsete ettevõtete toodangut tarbijale taskukohasemaks muuta. Nende sõnutsi kasutatud rõivaste sisseveo piirang loodetud tulemust ei annaks, sest kohalike ettevõtete konkurendiks jääksid Hiina odavad tooted.

Ajalehe hinnangul aitaks kohalikke tootjaid kõige rohkem võitlus salakaubaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles