Portaal: EL kehtestab sanktsioonid ka Vene ladviku «kõrgele» isikule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees Venemaa lipuga, millel on Vene karu ja tekst: «Edasi Venemaa!»
Mees Venemaa lipuga, millel on Vene karu ja tekst: «Edasi Venemaa!» Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu välisministrid kiidavad esmaspäeval heaks sanktsioonid veel 14 Ukraina konfliktiga seotud venemeelsele separatistile ning viiele Vene ametiisikule, kelle seas on kaks kaitseministeeriumi ametiisikut, kaks parlamendisaadikut ning üks poliitilise eliidi «kõrge» isik, edastas portaal EUobserver neljapäeval.

Veel lisatakse karistatavate nimekirja üheksa juriidilist isikut, millest üks tegutseb Venemaal ja kaheksa Ukrainas, ütlesid EUobserveri allikad, vahendab BNS.

Euroopa Liidu «pistrikest» liikmesriigid tegid ettepaneku lisada «musta nimekirja» ka Vene kaitseminister Sergei Šoigu, asevälisminister Grigori Karassin ning presidendi personaliülem Sergei Ivanov, ent Kremli-sõbralikumad liikmesriigid, nagu Kreeka, lasid idee põhja, sõnasid allikad.

Euroopa Liidu välisministrid otsustasid 29. jaanuaril laiendada sanktsioonidega karistatavate Vene ametnike ja Ukraina venemeelsete separatistide nimekirja, jätta septembrini jõusse senised isikutele ja firmadele kehtestatud piirangud ning asuda ette valmistama täiendavaid meetmeid, mida Ukraina olukorra halvenemisel vajadusel Venemaa suhtes rakendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles