Putin nõuab Ukrainale antud laenu tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin spetsiaalsete prillidega Peterburi ülikooli uurimiskeskuses.
Vene president Vladimir Putin spetsiaalsete prillidega Peterburi ülikooli uurimiskeskuses. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin nõuab Ukrainalt tagasi kolme miljardi dollari suurust laenu, kuna Venemaa vajab seda raha ise oma majanduse ergutamiseks, kirjutab Bloomberg News.

Venemaal on õigus nõuda laenu tagasimaksmist enne tähtaega. Venemaa majandusminister Aleksei Uljukajev ütles, et seni sellest juttu ei ole olnud, vahendab BNS.

Ukraina riigivõlg on kasvanud üle 60 protsendi sisemajanduse kogutoodangust, mis rikub laenu tingimusi. Varem on Venemaa rahandusminister Anton Siluanov öelnud, et Venemaal on täielik õigus laenu ennetähtaegselt tagasi nõuda.

Venemaa alustas eelmisel aastal 34,7 miljardi dollari suurust majanduse elavdamise programmi.

Venemaa pakkus Ukraina presidendi Viktor Janukovitši ajal Ukrainale 15 miljardi dollari suurust laenu. Sellest jõudis Venemaa osta Ukraina võlakirju kolme miljardi dollari eest, enne kui katkestas laenuleppe Janukovitši võimult kõrvaldamise järel.

Ukraina peab praegu Rahvusvahelise Valuutafondiga kõnelusi 17 miljardi dollari suuruse abiprogrammi laiendamise üle.

Euroopa Liidu hinnangul vajab Ukraina täiendavalt 15 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles