Keskkonnaagentuur otsib taas ohtlike jäätmete keskuse operaatorit

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohtlikud jäätmed.
Ohtlikud jäätmed. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Keskkonnaagentuur kuulutas täna välja uue hanke, et leida käitaja Vaivaras asuvale ohtlike jäätmete käitluskeskusesse.

Väljakuulutamisega läbirääkimistega hankemenetluse esimene toiming on taotluste esitamine, teatas agentuur. Taotlejailt oodatakse kõrget kvalifikatsiooni ja kogemusi ohtlike jäätmete käitlemises ning ohtlike jäätmete käitluslitsentsi olemasolu. Selleks et oleks tagatud töö kõrge kvaliteet ning jäätmed nõuetekohaselt ladustatud saaks, peab taotleja lepingu täitmisse kaasama ka jäätmespetsialistid.

Mullu detsembris tühistati hankemenetlus viimase hanke võitja Ragn-Sells ASiga. Keskkonnaagentuuri teatel toimus küll Ragn-Sellsiga tihe koostöö, kuid hankega edasimineku välistasid erinevad arusaamad ja ootused lepingu sõlmimise tähtaegadest.

Arvestades Vaivara ohtlike jäätmete käitluskeskuse tähtsust Eesti jäätmemajanduses, oodatakse käimasoleva hanke võitjalt valmisolekut leping sõlmida kohe peale läbirääkimiste lõppu, teatas agentuur.

2014. aasta lõpus sõlmiti puhastusseadmete rajamise leping Schöttli Keskkonnatehnika ASiga, kes võitis Vaivara ohtlike jäätmete käitluskeskuse reoveepuhasti seadmete valmistamise ja paigaldamise hanke. Uued puhastusseadmed käivitatakse hiljemalt aasta lõpuks.

Hankes osalemise taotlusi oodatakse 2. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles