Kaugmüük kasvas detsembris enam kui viiendiku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2014. aasta detsembris 2013. aasta detsembriga võrreldes püsivhindades kuus protsenti, ent kaugmüük kasvas ligi neli korda enam.

Enim suurenes jaemüük posti või interneti teel, kus müük kasvas aastaga veidi üle viiendiku (22 protsenti), teatas statistikaamet

Jaemüük suurenes veel ka majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes (kasv üheksa protsenti); apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes (üheksa protsenti); muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, fotokaupade, raamatute, sporditarvete, mängude ja mänguasjade ja muu (kaheksa protsenti) ning tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes (kuus protsenti).

Vaid muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad (nn kaubamajad) ning kasutatud kaupade kaupluses ja väljaspool kauplusi (kioskites, turgudel, otsemüük) oli jaemüük väiksem kui varasema aasta detsembris.

2014. aasta detsembris oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 463,9 miljonit eurot, seega jäi detsembris kauplustesse 353 eurot elaniku kohta.

Esialgsetel andmetel oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 2014. aastal ligi 4,9 miljardit eurot, mis võrreldes 2013. aastaga suurenes püsivhindades kuus protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles