Nestor: töötud on ka inimesed

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kinnitusel on jätkuvalt kõrge tööpuuduse taseme juures päevselge, et töötuks jäänud inimeste hüvitised peavad kasvama ja töötu abiraha suurenema.


«On tõsiasi, et töötute arv on vähenenud oodatust aeglasemalt. Samas annavad arengud maailmamajanduses põhjust kartuseks, et kõrge tööpuudus jääb meid veel pikaks ajaks kummitama. Valitsus tahab aga 2011. aasta eelarvet tasakaalustada töötuskindlustuse ülelaekumiste arvel enam kui ühe miljardi krooniga,» märkis Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Eiki Nestor.

Ta lisas, et olukorda, kus töötuse kõrgajal takistatakse tööinimeste endi poolt tehtud kindlustusmaksete kasutamist raske aja paremaks üleelamiseks, ei saa kuidagi õigustada.

Seetõttu tuleb Nestori sõnul võimalikult kiiresti laiendada töötuskindlustushüvitist saavate inimeste ringi ning tõsta koondatutele makstavate hüvitiste ja töötu abiraha suurust. Vastavad ettepanekud on kirjas sotsiaaldemokraatide poolt kevadel esitatud töölepinguseaduse ja töötuskindlustuse seaduse muutmise eelnõus, mis jõuab sügisel riigikogu suurde saali.

Ühtlasi kutsus Nestor valitsusliidu poliitikuid üles suhtuma töö kaotanud inimestesse lugupidavalt. «Rahandusminister leidis hiljuti, et suur osa töötutest on raske kontingent. Ligi, töötud on inimesed, mitte kontingent! Kõik algab suhtumisest,» sõnas Nestor.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles