Bill Gates: tehisintellekt võib inimkonnale ohtlikuks saada

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Gates
Bill Gates Foto: SCANPIX

Tarkvarafirma Microsoft asutaja Bill Gates ütles keskkonnas Reddit tehnoloogiahuviliste küsimustele vastates, et näeb tehisintellektis inimkonnale reaalset ohtu, vahendab BBC.

«Ma olen nende hulgas, kes tunnevad muret superintellekti arengu pärast. Alguses teevad masinad meie eest ära mitmeid töid ning ei ole üliintelligentsed. See peaks olema positiivne, juhul kui me suudame seda võimalikult hästi ära kasutada,»kirjutas Gates.

«Paar aastakümmet hiljem on tehisintellekt juba piisavalt tugev, et saada probleemiks. Ma nõustun Elon Muski (Tesla Motorsi ja SpaceXi asutaja) ja mõningate teistega ning ei mõista, miks mõned inimesed selles ohtu ei näe.»

Gatesi hinnangul hakatakse kümne aasta pärast roboteid laialdasemalt kasutama lihtsamatel töödel nagu puuviljade korjamisel või ka näiteks patsientide liigutamisel haiglates.

«Kui me jõuame faasi, mil arvutite/robotite jaoks on nägemine ja liikumine muutunud probleemivabaks, hakkame me nägema palju alasid, kus neid rakendatakse,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles