Narva müüb kolmandiku soojavõrgust 1,2 miljoni eest Eesti Energiale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva elektrijaam.
Narva elektrijaam. Foto: Toomas Huik

Narva linnavalitsus otsustas eile müüa 1,2 miljoni euro eest senini linnale kuulunud 34 protsenti AS Narva Soojusvõrk aktsiatest ettevõtte enamusosanikule Eesti Energia Narva Elektrijaamad.

Linnavalitsus on otsuse teinud ja lepinguni võiksime jõuda tuleval nädalal, ütles Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik BNSile.

Narva linnavalitsus korraldatud enampakkumisele 34 protsendi aktsiate võõrandamiseks laekus 14. jaanuariks vaid üks pakkumus, mis ka edukaks osutus. Venniku sõnul nõustus Eesti Energia 34 protsendi aktsiate eest maksma 1,2 miljonit eurot.

Narva Soojusvõrgu tegevuspiirkond on Narva linn ja põhilisteks tegevusaladeks on soojuse ost, jaotamine ja müük ning soojusvõrkude hooldus, remont ja ehitus. Ettevõttele kuulub 32,7 kilomeetrit soojustrasse, lisaks rendib see 42 kilomeetrit trasse Eesti Energialt. Rekonstrueeritud trasside üldpikkus moodustas 2013. aasta lõpu seisuga 37 protsenti kogu võrgustikust.

Ettevõte teenis 2013. aastal 10,8 miljoni euro suuruse käibe juures 474 256 eurot kasumit. Toona töötas selles keskmiselt 25 inimest, kelle palgakulu moodustas kokku 411 110 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles