EL kavatseb Vene sanktsioone pikendada 2015. aasta detsembrini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin.
Vene president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit kavatseb kuni 2015. aasta detsembrini pikendada «Ukraina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust ähvardanud või õõnestanud» Vene kodanike või üksuste vastu kehtestatud sanktsioone, öeldakse neljapäeval EL-i resolutsioonikavas.

Neljapäeval koguneb EL-i välisministrite nõukogu erakorralisele istungile.

«Halveneva olukorra valguses otsustas nõukogu täielikus kooskõlas EL-i seadustega pikendada Ukraina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust ähvardanud või õõnestanud isikutele ja üksustele 2014. märtsis rakendatud ja seejärel ajakohastatud piiravaid meetmeid,» öeldakse Interfaxi käsutusse jõudnud resolutsiooniprojektis, vahendab BNS. 

«Lisaks kutsutakse üles Euroopa Liidu välisteenistuse (EEAS) kõrge esindaja ja [Euroopa] Komisjoni esitama nädala jooksul ettepanekuid lisameetmeteks. Nõukogu jätkab olukorra jälgimist kohapeal ja käitub vastavalt [sündmustele]. Nõukogu palub Komisjoni talitustel ja EEAS-il teha ettevalmistusi mis tahes asjakohaseks tegevuseks, täpsemalt edasiste piiravate meetmete asjus, mille sihiks on Minski lepete kiire ja kõikehõlmav rakendamine.»

Välisministrite nõukogu istung kutsuti kokku 24. jaanuaril Mariupolis toimunud lahingute tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles