Apple müüs üle 34 000 telefoni tunnis

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i pood San Franciscos.
Apple'i pood San Franciscos. Foto: SCANPIX

Apple müüs eelmises kvartalis 74,5 miljonit mobiiltelefoni iPhone, mis on 46 protsenti enam kui aasta tagasi ja mis teeb üle 34 000 telefoni tunnis (24 tundi ööpäevas).

«Nõudlus iPhone’ide järele on vapustav,» kommenteeris ettevõtte tegevjuht Tim Cook eile avaldatud majandustulemusi analüütikutele. «Sellist mahtu on raske hoomata,» lisas ta.

The Wall Street Journal kirjutas, et Apple’i eelmise kvartali majandustulemused meenutavad Steve Jobsi aegseid hiilgepäevi, mil nõudlus ületas prognoose pidevalt. Mingil määral on müügikasv nüüd isegi muljetavaldavam, sest täna pöörab Apple rohkem tähelepanu konkurentidele ning sellepärast, et nutitelefonide üleüldine müügi kasv aeglustub.

Eriti altid olid kliendid suurema ekraaniga telefonide iPhone 6 ja iPhone Plus järele. See tõstis ka telefonide keskmist hinda 687 dollarini võrrelduna 637 dollariga aasta tagasi. Tarbijad maksavad reeglina vähem, sest reeglina on need seotud mobiilioperaatori teenustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles