Seitse nutikat küsimust, millega tööintervjuul terad sõkaldest eraldada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööintervjuu.
Tööintervjuu. Foto: SCANPIX

New York Times vahendab arste ja patsiente ühendava veebikeskkonna Vitals tegevjuhi Mitch Rothschildi 7 nutikat küsimust, mida ta küsib igal tööintervjuul parimate kandidaatide välja sõelumiseks.

1. Anna mulle lühike ülevaade oma elust.

2. Nimeta kolm sind defineerivat omadust.

3. Mida oskad töövälisel ajal teistest inimestest paremini teha?

Esimesed kolm küsimust aitavad kandidaatidel end avada ja intervjueerijal saada ülevaade nende oskustest, hobidest ja kirgedest.

4. Mis võiks mind järgmise kolme kuu jooksul sinu juures kõige rohkem häirima hakata?

5. Mis võiks sinu arvates minu juures sind kõige rohkem häirima hakata?

Need kaks küsimust aitavad tööandjal saada infot selle kohta, millised tegurid vähendavad kandidaadi jaoks töötegemise motivatsiooni.

6. Kui see tööintervjuu oleks ümber pööratud - ehk ma tuleks sinu koju ja sa peaks saama ülevaate minust ja võrdlema teiste 16 töökohaga, mis on sulle pakkumise teinud - siis mida sa küsiks minult?

See küsimus on vajalik kandidaadi enda ootuste väljaselgitamiseks.

7. Kui suurt protsenti oma elust sa kontrollid?

Rothschildi lemmikküsimus. Mida suurem on protsent, seda tõenäolisem on, t kandidaat on iseseisva mõtlemisega, kohanemisvõimeline ning ei karda võtta vastutust ja riske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles