Läti otsustas Milano Expol osalemisest loobuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätis lehvivad homme riigilipud.
Lätis lehvivad homme riigilipud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Läti valitsus otsustas teisipäeval pärast põhjalikku arutelu loobuda osalemisest Milanos toimuvast Expost.

Läti majandusminister Dana Reizniece-Ozola ütles valitsuse istungil, et majandusministeerium ei poolda Expo projektiga jätkamist, kuna seni on seda aetud ebaprofessionaalselt ning ministeerium on algatanud sisejuurdluse, vahendas BNS. 

Minister leidis, et osa maailmanäituseks loodud kontseptsioone saab ära kasutada muudes sündmustes, näiteks Läti riigi 100. aastapäeva tähistamisel 2018. aastal. Nii saaks säästa osa Expole kulutatud raha. Kultuuriminister Dace Melbarde oli tema ettepanekuga nõus.

Välisministeeriumi riigisekretär Andrejs Pildegovics ei pooldanud Expost loobumist, väites, et see õõnestab Läti rahvusvahelist reputatsiooni ja raskendab Itaalia ja Luksemburgiga koostööd Euroopa Liidu eesistumisel. muu hulgas mainis ta, et Itaalia lennukid osalevad praegu Balti riikide NATO õhuturbemissioonis.

Peaminister Laimdota Straujuma avaldas lootust, et majandusminister selgitab välja maailmanäitusest osavõtu projekti ebaõnnestumise süüdlased.

Expo toimub Milanos 1. maist 31. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles