Poolpime koer seljatas eaka memme otsingutel arvukad päästemeeskonnad

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soliidses eas koer Mimmi leidis kadunud vanamemme.
Soliidses eas koer Mimmi leidis kadunud vanamemme. Foto: Soome politsei

Soome politsei andis sotsiaalmeedias teada juhtumist, kus peaaegu pime 13aastane koer Mimmi leidis juhuslikult Espoos tagaotsitava 80-aastase naise, keda arvukad patrullid tulemusteta taga otsisid.

Espoo politseile tuli ühel detsembrikuu õhtul teade, et 80aastane naine oli lahkunud õhtul kella viie ajal oma korterist ega olnud mitmete tundide vältel naasnud, kirjutab portaal lemmik.ee. Vanuri leidmiseks alustati ulatuslikke otsinguid, mida viisid läbi mitmed politseipatrullid, kaasates ka politseikoera. Lisaks patrullidele otsiti kadunud naist helikopteri ja kahe päästepaadiga ning appi tulid ka vabatahtlikud päästjad.

Otsinguid raskendas see, et ala oli täpselt teadmata ning naisel ei olnud kaasas mobiili, mille abil oleks saanud tema asukohta määrata.

Vanamemme otsinguks laiendati abipalvet sotsiaalmeedias – politsei jagas Facebooki kaudu kadunud naise isikukirjeldust ja fotot. Inimesed aitasid otsingutele kaasa, kuid sellele vaatamata ei õnnestunud naist leida.

Lõpuks kella ühe ajal öösel saadi teade, et vanamemm on leitud.

Kui õhtust jalutuskäiku tegev vanem mees oma 13aastase poolpimeda koeraga kodu lähedale oli jõudmas, kinnistus koera huvi kõnnitee ääres olevasse kuuserägastikku. Kuigi mees tahtis edasi minna, vedas koer rihma hoidvat peremeest oma huviobjektile lähemale. Mobiili küljes oleva lambi abil valgustas mees ümbrust ning leidis vana naise magamas maani ulatuvate okstega kuuse all.

Leiukoht oli selline, kust kindlasti varem ka helikopter üle lendas ja inimesed mööda kõndisid, kuid okste all olev naine jäi neile märkamatuks.

Seega, kuigi vanamemme otsisid nii politseipatrullid, päästjad, vabatahtlikud kui ka sotsiaalmeedia abil kaasataud tavakodanikud, kuulus leidmise au hoopis vanurist poolpimedale koerale Mimmi, kellel õnnestus oma peremeest sikutada maas lamava abivajaja juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles