Davosi foorumit külastas «apokalüptiline nohu»

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nohune härrasmees.
Nohune härrasmees. Foto: FT

Davosi Maailma Majandusfoorumit turvatakse kutsumata külaliste eest üsna hästi, kuid tänavu õnnestus ühel siiski sisse tungida.

Nädala lõpuks kurtsid paljud poliitikud ja juhid tatise nina, köha ja vastiku peavalu üle, kirjutab Financial Times. «Apokalüptiline Davosi nohu,» kirjeldas üks ohvritest toimunut tumedates toonides.

Nagu selgub, on sellelaadsetel koosviibimistel aset leidev palavikuline kontakteerumine – koos selliste lahutamatute osadega nagu kätlemine, õlale patsutamine ja põsemusid – kõikidele hüvedele vaatamata ka ohtlik, sest kui Davosi nohu kord juba sisse sai, levis ta sõna otseses mõttes viirusena.

Võibolla oli see saatuse sõrm, mis soovis elitaarsesse kookonisse kogunenud «ühele protsendile» midagi meelde tuletada: tehke endale nii kinnine klubi kui tahes, aga on asju, mille eest ei pääse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles